zaterdag 26 november 2011

7) Gelijkwaardigheid gegarandeerd

In de dialoog zijn wij allemaal evenveel waard, elkaars gelijke


Elkaar echt leren kennen, kan alleen vanuit een diep besef en erkenning van onze evenwaardigheid.
Op deze plek zijn wij allemaal de enige expert op ons eigen terrein, ongeacht onze plek in de maatschappij.
_______________________________________

We zijn er allemaal samen verantwoordelijk voor om het veilig en zinvol te houden voor iedereen! Meedoen is hier JA op zeggen.

Ben je in het normale leven gewend om de baas te spelen over anderen, of ben je juist stille type dat de kat uit de boom kijkt en daardoor ook nooit meteen gemist wordt?

Hier gaat het anders: we tellen allemaal evenveel mee!

Niemand kan zichzelf hier wijzer of hoger dan de ander claimen: we hebben het namelijk niet over "hoe de dingen zijn", maar over hoe de dingen "voor onszelf zijn", dus in onze eigen ervaring.

We vragen elkaar vanuit echte interesse naar dingen zoals:
hoe heb jij je keuzes gemaakt, hoe zie jij de wereld (nu en vroeger, wat is er veranderd, hoe ben je gegroeid)? Wie ging er met je mee op je levensreis, wat heeft dat voor je betekend?

En we vragen ons ook af: wauw, hoe zou ik dat gedaan hebben als ik het was die in die omstandigheden mijn weg moest vinden?

Echte levensvragen dus, en dat is precies de reden waarom we geen tijd hebben voor de machtsspelletjes uit het gewone leven. Zie of voel je dus iets wat volgens jou niet klopt, laat dan je stem  horen en roep ons weer bij de les - we rekenen op jou, en jij mag op ons rekenen, net zo goed. Durven en doen hee!
Gáán we ervoor?
Yes - weer een punt gescoord!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten