zaterdag 26 november 2011

2) Waar één leert, leren velen

Ons leren gaat verder dan onszelf


Ons samen leren en wederzijds inspireren is verrijkend - niet alleen voor onszelf, maar ook voor de manier van communiceren binnen en tussen de groepen waarmee wij verbonden zijn.
________________________________________________

Wat betekent dit? Dat als je iets leert, dat vanzelf wel merkbaar zal worden voor de mensen met wie jij regelmatig omgaat. Je vernieuwde denk- en zienswijze zal, als die gedragen wordt door je volle enthousiasme, vanzelf zichtbaar en hoorbaar worden voor de groepen waar jij deel van uitmaakt.

Om nog maar niet te spreken van je gedrag: misschien gedraag je je wel een stuk opener of ben je minder gauw op je tenen getrapt - misschien leg je opeens spontaan verbindingen met mensen die je eerst niet zag staan. Het kan allemaal gebeuren.

Wat dit puntje wil zeggen, is dat we inderdaad door onszelf te veranderen, ook de wereld een stukje kunnen veranderen. Zo draagt onze investering in vreedzame en open dialoog ook bij aan de vrede op een hoger niveau: tussen de groepen waar jij en ik toe behoren, en dat is allemaal heel welkom, nietwaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten